Tuesday, October 10, 2006

Kalle Isokallio: Matti Purasjoen raportti energiamarkkinoiden toimimattomuudesta sai vastaanoton, jonkalaisen älykäs analyysi Suomessa aina saa

Markkinoilla voi tulla vilu
9.10.2006 0:19

Matti Purasjoen raportti energiamarkkinoiden toimimattomuudesta sai vastaanoton, jonkalaisen älykäs analyysi Suomessa aina saa. Muutama ministeri tyrmäsi sen epäolennaisilla populistisilla kommenteilla, sitten se vaiettiin kuoliaaksi eikä mitään tehdä, vaikka pitäisi.

Energiamarkkinat eivät siis toimi Suomessa tulevaisuudessakaan. Kun muut ovat hiljaa, ajattelin esittää pari kysymystä ja antaa yhden neuvon.

Pääministeri Vanhanen totesi, että markkinoiden pitää tehdä energiainvestoinnit, ei valtion. Minä taas olen sitä mieltä, että sivistysvaltio huolehtii kansallisista infrastruktuuri-investoinneistaan.

Jos Vanhanen on sitä mieltä, että markkinat hoitavat infrastruktuurin, kannattaisi tulevana talvena varmaan kokeilla, mitä tapahtuu, jos teiden auraaminen lumesta jätetään markkinoiden hoidettavaksi. Voi tulla vaaleissa rökäletappio kepulle, jos syrjäkyliltä ei ihan jokainen mummo jaksa lapioida polkuja maalikylien äänestyspaikoille. Pääministeri Vanhanen, ei kai me jätetä syrjäkylien mummoja markkinoiden armoille mökkien lämmityksenkään suhteen?

Ministeri Pekkarinen totesi, että kuudennen ydinvoimalan rakentaminen valtion varoin tulisi kalliiksi veronmaksajille, joten se on jätettävä markkinavoimien rakennettavaksi. Kysyisin, mikä ero on sillä eurolla, joka on kerätty veronmaksajilta valtion kassaan, verrattuna siihen euroon, joka on jätetty veronmaksajan kukkaroon sijoitettavaksi markkinoilla toimivaan yritykseen?

Käsitykseni mukaan kuudes ydinvoimala on kansantalouden kannalta joko kannattava investointi tai sitten se ei sitä ole, riippumatta siitä, mistä kukkarosta rakentamiseen tarvittavat rahat otetaan. Voisiko ministeri selittää eurojen eron tyhmälle kirjailijalle?

Ministerille voin, ennen kuin hän vastaa, suositella tutustumista Helsingin kaupungin omistamaan energiayhtiöön. Sen suhteellinen kannattavuus on parempi kuin Fortumin.

Kaupungin asukkaiden edun mukaista on, että kaupunki omistaa energiantuotantoa. Helsingissä kallis sähkö pienentää kunnallisveron korotustarvetta, Fortumissa kallis sähkö lihottaa amerikkalaisia eläkesäätiöitä. Miksi siis ei olisi isomminkin kansalaisten edun mukaista, että yhteiskunta investoisi energiantuotantoon? Taas on kirjailija ymmällään, mutta varmaan ministeri tähänkin osaa vastata.

Ministeri Pekkarinen totesi myös, että Fortumin ottaminen pois pörssistä on mahdotonta. Ei ole, herra ministeri. Reenpäiden suku otti Otavan pois pörssistä muutama vuosi sitten. Poistamisen syy oli, ettei kustannusyhtiö enää tarvinnut tuotannollisiin investointeihinsa rahaa markkinoilta. Siis sama syy kuin Fortumilla, ei sekään tee tuotannollisia investointeja Suomeen, mitä nyt ulkomailta ostelee ylihintaan osuuksia joistain yhtiöistä.

Jos ministeri ei luota sanaani siinä, että yhtiön voi yksinkertaisesti ottaa pois pörssilistalta, hän voi soittaa Heikki tai Olli Reenpäälle. Jos heidänkään sanansa ei riitä, hän voi soittaa ja kysyä neuvoa Nalle Wahlroosilta. Mies kun taisi toimia Reenpäiden neuvonantajana silloin kun Otava pörssistä poistettiin.

Rahasta Nalle on ennenkin takkinsa kääntänyt, joten neuvon saa varmasti.

KALLE ISOKALLIO

PS: Samanlainen kepulainen ja sosiaalidemokraattinen tolloajattelu kuin mikä ulottuu energiamarkkinoidemme toimivuuteen, niin toimii myös miehitettyjen alueidemme palautusta koskevissa jarrutteluissa.


Tavoitteethan ovat selkeät: http://www.kavkaz.fi
http://www.aluepalautus.net ja http://www.prokarelia.net

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

---------------

Tervetuloa isänmaalliseen kerhoomme

Moskovan keskushallinnon eli Neuvostoliiton ja Venäjän Federaation kansanmurhien ja sotarikosten korvaus- ja totuusyhdistys r.y.

Sääntöjen 2 §:stä Tarkoitus ja toiminta:

1. Vaadimme tunnettujen ja tiedettyjen "neuvostopartisaanien" luovuttamista Suomeen tuomioharkintaa varten epäillyistä sotarikoksistaan Suomea ja suomalaisia kohtaan.

2. Vaadimme Suomelta ryöstettyjen ns. sotakorvausten eli ryöstösaaliin takaisinmaksatusta kaikkine pääomineen ja laillisine korkoineen, sekä miehitettyjen alueidemme palautusta välittömästi ja siinä yhteydessä 14.10.1920 Tarton rauhansopimuksen uudelleenratifioimista kaikkine artikloineen.

3. Vaadimme Moskovan alueen edustajilta eli Kremlin hallinnolta täysimittaista sotakorvausrahastojen synnyttämistä, siinä mittakaavassa kuin mitä Saksa ja Itävalta ovat tehneet toisen maailmansodan jäljiltä.

4. Vaadimme Tsetsenian kansanmurhaan 1994-1996 ja vuodesta 1999 uudelleen käynnistetyn kansanmurhan ja joukkotuhon Moskovan Kremlin hallinnon vastuullisia kuten esim. Vladimir Putinia Haagiin syytettäviksi samoilla perusteilla, kuin Slobodan Milosevicia esikuntineen. Viittaamme mm. Jelena Bonnerin lausumiin Timo Hämäläisen artikkelissa "SIVUSILMIN" HS:ssa 1.3.2001 s.B7: "Jelena Bonner ja Venäjän demokratia": "Uuden Venäjän suurin turmio ja häpeä ovat kaksi Tsetsenian sotaa ja Tsetsenian kansan tosiasiallinen kansanmurha". Mahdollisuuksien mukaan pitää Tsetsenialle taata sen kansalliset rajat sen mukaan mitä ne olivat ennen Stalinin hirmutöitä ja etnisiä karkoituksia 1940-luvulla, sekä korvauksia ko. silloisista ihmisoikeusrikoksista nykyiseltä Moskovan oblastin eli alueen Kremlin hallinnolta vähintään samassa mittakaavassa, kuin Saksa on maksanut Kolmannen Valtakunnan vainokohteille ja heidän omaisilleen.

5. Kremlin hallinnoimat ulkomaiset rahavarat ja sijoitukset vaadimme jäädytettäviksi, kunnes sitova poliittinen ja juridisesti pätevä sopimus on tehty korvausrahastosta eri kansallisuuksien hyväksi vastaavallalailla, kuten ns. Kolmannen Valtakunnan ajan pakkotyöläisille v. 1999. Neuvosto-Venäjän perikunta ei ole maksanut vielä mitään sotarikoksistaan ja miehityksistään, vaan on päätynyt tekemään uusia Tsetseniassa.

6. Kulttuuriperinnön vaaliminen tuleville sukupolville kokonaisessa ja ehyessä Suomessa, samoin kuin muillakin Kremlin rikoksista kärsineillä kohteilla ja kansoilla ilman leninismi-stalinismin ja isovenäläisyyden rikosten hyväksyntää ja miehitystä.

Viitteet:
Ulkoasiainministeriön lausunto HEL1011-13
Yhdistysrekisterin Rek.nro. 188.193

Hauskaa on ja lisää tulee ;)

Suomi suomalaisille ja miehittäjä-Ryssä pysyköön Moskovan oblastisssaan

pj. Seppo Lehto Tampere

4:30 AM  

Post a Comment

<< Home